"Intertwined stories of war humanitarianism..."

 

L'editorial acadèmica Manchester University Press acaba de publicar "The Red Cross Movement: myths, practices and turning points". El volum, que té a Neville Wylie, Melanie Oppenheimer i James Crossland com a editors, reimagina i reavalua la Creu Roja com a xarxa institucional global i analitza l’aparició de l’humanitarisme a través d’una sèrie de punts d’inflexió, pràctiques i mites. Els col·laboradors exploren els tres elements únics que formen el Moviment de la Creu Roja: el Comitè Internacional de la Creu Roja, la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja coneguda anteriorment com a Lliga de Societats de la Creu Roja (ambdues amb seu a Ginebra) i les 192 societats nacionals.

Entre les diverses contribucions del llibre, procedents dels principals investigadors sobre aquest tema a Europa, Austràlia, Nova Zelanda i Amèrica, podem trobar la d'un dels investigadors de la IMF, el Dr. Jon Arrizabalaga, que juntament amb Guillermo Sánchez-Martínez i J. Carlos García-Reyes, són els autors d'"Intertwined stories of war humanitarianism: the British Order of St John of Jerusalem and the Red Cross in the Spanish civil wars of the 1870s". Al capítol, s'examinen els motius, les activitats i les idees de diversos voluntaris i organitzacions humanitàries internacionals, durant les guerres civils espanyoles de la dècada de 1870, oferint una instantània del “confós i allunyat” esperit de Ginebra en el treball dels anys immediatament posteriors a la signatura de la Convenció de Ginebra el 1864.

_______________

Referència bibliogràfica:

Jon Arrizabalaga, Guillermo Sánchez-Martínez & J. Carlos García-Reyes. "Intertwined stories of war humanitarianism: the British Order of St John of Jerusalem and the Red Cross in the Spanish civil wars of the 1870s". A: Neville Wylie, Melanie Oppenheimer & James Crossland (eds.). The Red Cross Movement: myths, practices and turning points, 2020, Manchester University Press. ISBN 978-1-5261-3351-9.